Vid gudars skymning

Att boka föreläsning med Martina Haag (alltså lyssna på henne inte gå med henne som kompis, även om jag gjorde ett tappert försök att vara tjenis med henne och samtala lite så där avslappnat som man vill när man träffar en kändis, vilket man aldrig gör, träffar dem alltså, eftersom man inte bor i Stockholm), samma dag som man pendlar 20 mil och det blir sena extramöten som ger sista minuten jobb för en själv, som sen man får sms (under föreläsningen) om att man behöver göra justeringar på. Är inget bra.

För man kan ge sig fanken på att det är samma dag som man bestämt sig för att just idag ska man ge barnen lagad mat istället för det mackrace man kört i två dagar på raken (matföräldern befinner sig nämligen på annan ort, långt, långt borta).

Dagen ska helst inte  heller sammanfalla med just den dagen som tonåringen beslutar sig för att göra en ganska ogenomtänkt sak på skolan, som kräver ett antal telefonsamtal, förklaringar och förmaningar. Nej, det ska den inte.

Gör den det, så brukar den sammanfalla på samma dag som man gör en sista korrektur av en skrivelse till kommunen, samtidigt som hör ett gnyende från en hund som inte varit ute på väldigt länge.

Sen får man perspektiv och inser att barnen lever  och hunden kissade aldrig inne. Och att man, sin tonåring till trots, bara stött på vettiga föräldrar och sen tar man en macka till och skiter fullständigt i gluten, GI och att man dessutom länsade förutsättningarna inför morgondagens frukost.

Och sen kommer man på DET, att imorgon, imorgon är det ens födelsedag och att det säkert också kommer att bli en alldeles fantastisk dag.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s