Hur du än vänder sig har du röven bak

Den är intressant, debatten om när man får vara föräldraledig, alternativt börja jobba. Speciellt när du är kvinna.

Det finns olika vetenskapliga rapporter som påvisar en det ena, en det andra. Därtill har vi en del lagar, som beroende av moral följs helt eller delvis. Personligen antar att det enda vi kan göra är att utgå från oss själva och göra det bästa av det.

Det jag slås av är hur kvinnor i debatten (aka kommentarsfälten) är otroligt bra på att skuldbelägga, det ena eller det andra. Om man vill börja jobba tidigt så är man:

Kallsinnig, hjärtlös och alltför intelligent för att slänga sitt liv på tråkiga och menlösa småbarn. Du förnekar att det finns en anknytningsteori överhuvudtaget eller så är det åtminstone inte den en del av att just din Jonny kommer att sitta på Kumla om ca 20 år.

Och om du istället väljer att använda din del av era 400 föräldraledighetsdagar till de 1,5 år de ofta räcker till (eller än värre – dryga ut dem ännu längre, Gud förbjude att du använder din partners). Så är du en självuppoffrande och troligtvis ojämställd person med noll ambition i livet. Du kommer med största sannolikhet att ha curlat ihjäl dina avkommor långt innan de får hår på andra delar av kroppen än huvudet. Och då står du där- förlorad, utan identitet, dessutom med anskrämliga tånaglar och slitet hår eftersom du inte ens har ens unnat dig en pedikyr genom åren.

Allt jag ser, är en drös osäkra vuxna som, på vägen för att passa in, förlorat sin tro på sig själva.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s