Lata eller målmedvetna?

Såg Aktuellts inslag i veckan huruvida det individen eller samhället som är orsaken till att ungdomar idag inte får sommarjobb. Det debatterades huruvida ungdomar var lata eller smarta.

Ingen mer än jag är för att man ska sträva efter sina drömmar och ingen ska säga att man inte kan nå dem. MEN för att nå sina drömmar krävs det att man jobbar hårt. Det är inte alltid så roligt och troligtvis kommer man ta några omvägar på vägen. 

Jag tror inte sommarjobb garanterat tar dig till dina drömmars mål. Men det är väl inte det som är deras syfte. Sommarjobb ger unga erfarenhet, perspektiv och framförallt insikten att inget kommer gratis. En introduktion till vuxenvärlden. Å andrasidan så är jag övertygad att det inte heller kommer att hindra dig. Istället tror jag att alla sorters sommarjobb, även mindre glamorösa, tar en framåt, kanske gör de en ännu mer övertygad att nå ens drömmar. Eller så hittar man områden för nya drömmar och mål. Och vem vet, kanske kommer det t.o.m. att vara rent av roligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s