Vänta, vad sa han?!

Ingen har väl missat ”SCA-skandalen”. Där toppen (och deras fruar) av toppen av en väldans massa företag har åkt en väldans massa företagsprivatplan till mer eller mindre företagsamma aktiviteter.

Jag borde kanske inte vara förvånad, men blir det ändå. Att folk fortfarande blir förblindade av makt (eller nått) och tappar helt kollen på vad det där som är rätt och fel. Att det glömmer att även om det finns regler på papper, så finns det också moral och sunt förnuft, som kan och BÖR användas när man läser de reglerna på pappret…

Jag vet inte vad som är mest bedrövligt just nu. Att de styrande topparna i dessa företag återigen kopplar bort det sunda förnuftet och direkt köper kommunikationsansvarigas råd att säga saker som ”Det är viktigt att man tar intryck hur det uppfattas…” För den förmågan till insikt hade ni tydligen inte själva, eller?

Eller att personerna, nu under lupp, fortsätter med otvetydiga formuleringar av sanningen. Som när Handelsbankens nye VD, Frank Vang-Jensen, gör när han svarar på TV4 Ekonomis fråga huruvida han själv åker privatjet: ”Nej, det gör jag inte. Det är väldigt, väldigt sällan.”

Det får mig vilja ge er ett Jakob Eklunds ”Ah, vad fan?”

Nedan är länken till TV4 ekonominyheter som bjöd på dessa klassiker:
http://www.tv4play.se/program/ekonomi?video_id=3057798

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s